Întotdeauna am spus că experiența pe ATV, în off-road, nu se compară cu nimic, mai ales dacă ești iubitor de adrenalină. Iar traseul pe care l-am ales la începutul lunii mai a confirmat încă o dată acest lucru. Am vrut să ieșim din zona de confort din împrejurimile Bucureștiului și am plecat spre un traseu mai greu dar și mai spectaculos, la munte.
Plecarea a fost în data de 07.05.2021, din București către lacul Mocearu, unde ne-am cazat la pensiunea Lacul Zânelor, o pensiune superbă, situată în imediata apropiere a lacului. Așezată în mijlocul naturii, într-un peisaj subcarpatic ce îți taie respirația – între pădure, lac, pășuni și livezi, pensiunea Lacul Zânelor a fost prima noastră oprire pentru odihnă și fotografii.
România are multe locuri frumoase de oferit, însă multe dintre acestea nu pot fi descoperite cu mașina personală sau pe trasee turistice, la pas. Ai nevoie de mai mult de atât, ai nevoie de un ATV bun, puternic și cu revizia la zi, pe care să te poți baza în orice condiții de teren, și de simțul aventurii în sânge.
Așa că, în dimineața următoare, echipați corespunzător, am pregatit ATV-urile și am plecat pe traseul stabilit împreună cu ghidul din zonă. Echipamentul contează enorm într-o astfel de aventură, așa că nu este recomandat să te aventurezi singur sau fără toată dotarea necesară.
Traseul a fost de nivel mediu ca dificultate, prin pădurile și dealurile din zona localităților Lopatari, Manzalesti, Bisoca.
Am urcat dealuri pe cărări accidentate, lucru care ne-a ridicat nivelul de adrenalină, și am ajuns pe un platou la 1400 m, cea mai mare altitudine atinsă, unde am și făcut o pauză mai lungă pentru un grătar. Ideea unei astfel de aventuri este nu doar să încaleci pe ATV și să accelerezi până la finalul traseului, ci să te bucuri de fiecare părticică a lui, să iei pauze pentru un picnic scurt, pentru a admira priveliștile și pentru a face poze.
De-a lungul cursei pe 4 roți am întâlnit câteva râuri pe care nu am ezitat să le traversăm în limitele perfecte de siguranță, am trecut prin sate, păduri, pășuni, totul a fost la cote maxime. Putem spune că am testat toată puterea și rezistența ATV-urilor, care nu ne-au lăsat la greu – nici când am intrat cu roțile până la jumătate în noroi, nici când am trecut prin râuri, cu roțile complet acoperite de apă, sau peste pietre mari, nici când am urcat cărările de munte, rulând peste pământ ud, frunze și rădăcini de copaci.
Odată ce ai încercat genul acesta de experiență, îți dai seama că vrei să continui, să descoperi și alte locuri, alte trasee și mai dificile, să întâlnești și mai multe provocări, să te autodepășești. Pe noi ne-a prins aventura de la lacul Mocearu și o vom repeta curând.
Cu siguranță am avut parte de adrenalină și distracție pe cinste, iar pozele vorbesc de la sine!
Leave a reply